αμπελοτόπια και ποικιλίες
To 1998 επιλέξαμε την περιοχή “Βράχος” στο όρος Όθρυς, για να δημιουργήσουμε τον οικογενειακό μας αμπελώνα. Ο τόπος ονομάζεται “Προσήλιο”. Βρίσκεται σε ύψος 400μ. και είναι γνωστός για την απότομη κλίση του και το αμμώδες και δύσβατο έδαφος με καλή αποστράγγιση. Οι συνθήκες προσφέρουν συγκομιδή μέτριας ποσότητας, αλλά υψηλής ποιότητας.
Φυτέψαμε ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Syrah, Μαλαγουζιά και Chardonnay. Τα αμπέλια έχουν προσαρμοστεί άριστα στο έδαφος και στο μικροκλίμα και έχουν υγιή ανάπτυξη. Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά φυσικό ζωικό λίπασμα και η καλλιέργεια των αμπελιών είναι πιστοποιημένα βιολογική. Ο φυσικός ορυκτός πλούτος του εδάφους δεν έχει εξαντληθεί από μεθόδους υπερεντατικής αγροτικής καλλιέργειας. Το γεγονός ότι χρησιμοποιούμε βιολογικές μεθόδους εξασφαλίζει την ισορροπημένη, κατάσταση του αμπελώνα, με αποτέλεσμα την άριστη ποιότητα των σταφυλιών, τα οποία τρυγούνται με το χέρι και με ιδιαίτερη προσοχή τοποθετούνται μέσα σε μικρούς κάδους ώστε να διασφαλιστεί η μικρότερη δυνατή φθορά, κάθε Σεπτέμβρη. Έτσι επιτυγχάνουμε την καλύτερη ποιότητα κρασιών.
αμπελοτόπια
και ποικιλίες
To 1998 επιλέξαμε την περιοχή “Βράχος” στο όρος Όθρυς, για να δημιουργήσουμε τον οικογενειακό μας αμπελώνα. Ο τόπος ονομάζεται “Προσήλιο”. Βρίσκεται σε ύψος 400μ. και είναι γνωστός για την απότομη κλίση του και το αμμώδες και δύσβατο έδαφος με καλή αποστράγγιση. Οι συνθήκες προσφέρουν συγκομιδή μέτριας ποσότητας, αλλά υψηλής ποιότητας.
Φυτέψαμε ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Syrah, Μαλαγουζιά και Chardonnay. Τα αμπέλια έχουν προσαρμοστεί άριστα στο έδαφος και στο μικροκλίμα και έχουν υγιή ανάπτυξη. Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά φυσικό ζωικό λίπασμα και η καλλιέργεια των αμπελιών είναι πιστοποιημένα βιολογική. Ο φυσικός ορυκτός πλούτος του εδάφους δεν έχει εξαντληθεί από μεθόδους υπερεντατικής αγροτικής καλλιέργειας. Το γεγονός ότι χρησιμοποιούμε βιολογικές μεθόδους εξασφαλίζει την ισορροπημένη, κατάσταση του αμπελώνα, με αποτέλεσμα την άριστη ποιότητα των σταφυλιών, τα οποία τρυγούνται με το χέρι και με ιδιαίτερη προσοχή τοποθετούνται μέσα σε μικρούς κάδους ώστε να διασφαλιστεί η μικρότερη δυνατή φθορά, κάθε Σεπτέμβρη. Έτσι επιτυγχάνουμε την καλύτερη ποιότητα κρασιών.
το κοσμοπολίτικο
CABERNET SEUVIGNION
Το Cabernet Sauvignon είναι ένα κρασί με μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης και «αγαπάει» πολύ το βαρέλι τόσο στη διαδικασία της ζύμωσης όσο και στη διαδικασία της ωρίμανσης. Τα μοναδικά αρώματα ξύλου, βανίλιας και μπαχαρικών που προέρχονται από το βαρέλι, προστίθενται στα αρώματα των μαύρων μούρων, φραγκοστάφυλου, ευκάλυπτου και πράσινης πιπεριάς του σταφυλιού, μαλακώνουν τις υψηλές τανίνες του και προσθέτουν πολυεπίπεδα στην δομή και την πολυπλοκότητα του.
το ευγενές
SYRAH
Το Syrah, από τις δημοφιλέστερες ποικιλίες, παγκοσμίως, βρίσκεται στη δεκάδα με τα είδη αμπελιού που φύονται περισσότερο ανά τον κόσμο. Το χρώμα του είναι βαθύ ρουμπινί ενώ στη μύτη αναπτύσσονται πολύπλοκα έντονα αρώματα βατόμουρου, κερασιών, δαμάσκηνου, γλυκόριζας, αποξηραμένων φρούτων, καπνού, μόκας, νότες μπαχαρικών ενώ όλο το μπουκέτο συνοδεύεται από τη διακριτική παρουσία του βαρελιού. Στην γευστική του παλέτα, θα ανακαλύψουμε απίθανη συγκέντρωση, εξαιρετικό βάθος και πολυπλοκότητα. Υπέροχες ώριμες τανίνες, γεμάτο σώμα και φρουτώδης επίγευση με εντυπωσιακή διάρκεια.
WHITE
ποικιλίες λευκού κρασιού
η χαρισματική
ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ
Τα τυπικά χαρακτηριστικά μιας Μαλαγουζιάς στο ποτήρι είναι το μέτριο σώμα, η μεσαία οξύτητα και η βουτυράτη αίσθηση λιπαρότητας στο στόμα. Είναι αρκετά αρωματική με νότες από λευκά άνθη (γιασεμί, άνθη εσπεριδοειδών), ώριμα πυρηνόκαρπα (ροδάκινο, βερίκοκο) αλλά και εσπεριδοειδή (λάιμ, γκρέιπφρουτ, λεμόνι). Επιπλέον, αν καλλιεργείται σε ψυχρό κλίμα τότε συναντάμε και εκλεπτυσμένες νότες βοτάνων (πράσινο τσάι, δυόσμος). Η Μαλαγουζιά μπορεί να δώσει εξαιρετικά μονοποικιλιακά κρασιά αλλά και να συνδυαστεί εξαιρετικά με Chardonnay, Aσύρτικο ή Sauvignon blanc.
το πληθωρικό
CHARDONNAY
Το Chardonnay είναι το πιο δημοφιλές λευκό κρασί στον κόσμο. Η αρωματική παλέτα των κρασιών από ποικιλία Chardonnay ξεκινά με εσπεριδοειδή και πράσινα φρούτα (ψυχρά κλίματα) μέχρι ώριμα πυρηνόκαρπα, μάνγκο, ανανά και μπανάνα (θερμότερα κλίματα). Με το πέρασμα από βαρέλι αποκτά πιο γεμάτο σώμα και πλούσια αρώματα βουτύρου και ξηρών καρπών . Έχει οξύτητα που κυμαίνεται από μέτρια – μέχρι υψηλή ανάλογα με το κλίμα και το στυλ.
«Αυτό που θέλησα από την πρώτη στιγμή ήταν όταν κάποιος δοκιμάζει το κρασί μας, να αποκομίζει μία γεύση από Ελλάδα. H πρώτη ύλη μπορεί να είναι πάντοτε η ίδια, ωστόσο κατά την μεταποίηση χρειάζεται να βρει κάποιος τα κατάλληλα κουμπιά για να αναδείξει τα χαρακτηριστικά που έχει κάθε αγαθό.
Έτσι και με το σταφύλι. Έχει τον τρόπο να σου μιλήσει. Αρκεί να είσαι εκεί για να το ακούσεις.»
Βασίλης Ρούσσας