το
πάθος

Η οικογένεια μαζί με μια ομάδα επιλεγμένων ειδικών μοιραζόμαστε το πάθος για τη δημιουργία βιολογικών κρασιών με ξεχωριστό χαρακτήρα και ιδιαίτερη ταυτότητα.

Στο ορμητήριο των Τιτάνων βρήκε έδαφος το αμπέλι...

το
πάθος

Η οικογένεια και μια ομάδα επιλεγμένων ειδικών μοιραζόμαστε το πάθος για τη δημιουργία βιολογικών κρασιών με ξεχωριστό χαρακτήρα και ιδιαίτερη ταυτότητα.

icon-1

Βιολογική Καλλιέργεια

Η αποκλειστική χρήση φυσικών λιπασμάτων και η πιστή εφαρμογή βιολογικών μεθόδων, μας εξασφαλίζει έναν ισορροπημένο αμπελώνα, που αποδίδει την πλέον άριστη ποιότητα σταφυλιών βιολογικής καλλιέργειας.

icon2

Τοποθεσία και έδαφος

Στην περιοχή στο όρος Όθρυς σε δύσβατο, αμμώδες έδαφος με μεγάλη κλίση και εξαιρετική αποστράγγιση όπου η συγκομιδή σταφυλιών είναι μεν μέτριας ποσότητας αλλά υψηλής ποιότητας. Βασικός παράγοντας που συντελεί σε αυτό είναι πως ο φυσικός ορυκτός πλούτος του εδάφους δεν έχει εξαντληθεί από μεθόδους υπερεντατικής αγροτικής καλλιέργειας.

icon3

Βαρέλια Ελληνικής βελανιδιάς

Τα βαρέλια κατασκευάζονται στο Μέτσοβο από παραδοσιακούς τεχνίτες χρησιμοποιώντας ξύλο ελληνικής βελανιδιάς. Η ελληνική βελανιδιά δίνει στο κρασί λιγότερο έντονους τόνους, αναπτύσσοντας μια πιο λεπτή και πιο ώριμη, γεμάτη γεύση από ό,τι η τυπική γαλλική βελανιδιά που χρησιμοποιείται συνήθως.

icon2

Διεθνείς διακρίσεις

Το 2015, το Russaswine Organic Cabernet Sauvignon/Syrah αποσπά το χρυσό μετάλλιο ανάμεσα σε 5.000 ετικέτες κρασιού. Ο Διαγωνισμός Berliner Wine Trophy είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός κρασιού στον κόσμο και η σημαντικότερη πρόκληση για τους οινοποιούς στη Γερμανία υπό την αιγίδα του OIV.

Το κρασί είναι εμφιαλωμένη ποίηση.

Λούις Ρόμπερτ Στίβενσον

RED

τα
αμπέλια μας

To 1998 επιλέξαμε την περιοχή “Βράχος” στο όρος Όθρυς, για να δημιουργήσουμε τον οικογενειακό μας αμπελώνα. Ο τόπος ονομάζεται “Προσήλιο”. Βρίσκεται σε ύψος 400μ. και είναι γνωστός για την απότομη κλίση του και το αμμώδες και δύσβατο έδαφος με καλη αποστράγγιση. Οι συνθήκες προσφέρουν συγκομιδή μέτριας ποσότητας, αλλά υψηλής ποιότητας

το
αμπέλι μας

To 1998 επιλέξαμε την περιοχή ” Βράχος” στο όρος Όθρυς, για να δημιουργήσουμε τον οικογενειακό μας αμπελώνα. Ο τόπος ονομάζεται “Προσήλιο”. Βρίσκεται σε ύψος 400μ. και είναι γνωστός για την απότομη κλίση του και το αμμώδες και δύσβατο έδαφος με καλη αποστράγγιση. Οι συνθήκες προσφέρουν συγκομιδή μέτριας ποσότητας, αλλά υψηλής ποιότητας

τα
κρασιά μας

Για την παραγωγή των κρασιών μας εφαρμόζουμε εξειδικευμένη και λεπτομερή επεξεργασία βασισμένη στις γνώσεις μας σχετικά με την αμπελοκαλλιέργεια και την οινοποιία.

τα
κρασιά μας

Για την παραγωγή των κρασιών μας εφαρμόζουμε εξειδικευμένη και λεπτομερή επεξεργασία βασισμένη στις γνώσεις μας σχετικά με την αμπελοκαλλιέργεια και την οινοποιία.

διεθνείς
διακρίσεις

διεθνείς
διακρίσεις

bottles storage III
00160914_67851_Roussas_Wine White
bottle-and-wine-in-glass
Roussas-04
00160914_67908_Roussas_Wine Red & White
bottle--wine-in-glass-&-fruits-close

Το κρασί είναι ένα από τα πιο πολιτισμένα πράγματα σ’ αυτόν τον κόσμο.

Έρνεστ Χέμινγουεϊ

Ένα μπουκάλι κρασί περιέχει περισσότερη φιλοσοφία απο όλα τα βιβλία του κόσμου.

Λουίς Παστέρ